Become a ltxtech.com member, Click here to register!
LPP

Page 18 of 18 FirstFirst ... 81415161718
Results 171 to 176 of 176
  1. #171
    Xtreme Member


    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Name
    Shaun
    Vehicle
    1994 camaro
    Location
    Lehigh Valley PA
    Posts
    5,721

    Default

    Quote Originally Posted by superspirit View Post
    It's easy enough to check without a teardown. pull the pcv and breather tube out of the valve covers, put a piece of tape over the pcv valve hole and squirt a lil carb cleaner in the breather hole. If it changes then it's got a leak at the intake gaskets.
    you would leave pcv on side of intake connected to check this, you would plug the breather tube to tb with tape.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
    1994 Z28 T56 - Le2 H/C, SBE, Hooker lt's, some rod ended suspension stuff, and a whole lotta tetanus
    The wrench for LTConvert's 94 Z28- Ellwein 383/LE2 H/C P600B/ CPT Pro Race/Pro Torque 3200

  2. The Following User Says Thank You to Tubby Z28 For This Post:


  3. #172
    LTx Guru


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Vehicle
    1994 Formula
    Location
    Central NJ
    Posts
    1,621

    Default

    Just a thought.... his LTFT's were all substantially below 128. A vacuum leak would drive them above 128. The MAF seemed to be reading too high at idle. Again, opposite of a vacuum leak. In both data logs I mentioned a potential problem with the MAF readings being higher than I have normally seen. That would over fuel it and drop the LTFT'S down.

    94 Formula A3+1: 381ci forged stroker - Callies Stealth, Oliver 5.85 billet rods, BME nitrous pistons / CNC LT4 heads / Comp Cams solid roller / TH400+GearVendors OD / 4.11's/Strange 12-bolt / 300-shot (dry) N2O / Spohn Suspension / 6-pt roll bar /AutoMeter instrumentation / MoTeC M48 Pro engine management system /a few other odds 'n ends.

  4. #173
    LTX Master


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Name
    Johnny
    Vehicle
    1994 formula A4
    Location
    Henderson, TN
    Posts
    786

    Default

    @Injuneer
    thats what was confusing the heck out of me, they were reading below 128 witch would mean it's running rich. But when I added fuel it smoothed everything out witch was making me think maybe it had a vaccum leak? When I would take fuel away the computer would get closer to 128 but the jerking and poping would actually get worse.
    Now is SD it is running phenomenal, gonna work on the idle at start up and leave the rest along untill I get a wideband.

  5. #174
    LTX Master


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Name
    Johnny
    Vehicle
    1994 formula A4
    Location
    Henderson, TN
    Posts
    786

    Default

    Put about 300 miles on the car just running open loop and it seems to be doing fine. I just spent hours trying to adjust the ve tables to get it to run correctly in closed loop and NOTHING I do makes it any better.
    Cant find any exhaust leaks, all sensors SEEM to be working fine.
    So my question is how bad is it on the car to be driving 100% of the time in open loop?
    Last edited by fullforce; 07-15-2017 at 10:34 PM.

  6. #175
    LTX Member


    Status
    Offline
    Join Date
    May 2015
    Name
    Mark
    Vehicle
    2006 Chevrolet Colorado
    Posts
    47

    Default

    Quote Originally Posted by fullforce View Post
    Car has alot of surging unless there is a large load on the engine witch im trying to tune out some. Also seem VERY rich at idle. Whats the best way to try to lean it out under light load? Ive got tunerpro rt setup.
    Started with a mail order tune witch obviously I knew would need some adjusting, Thanks.
    I'm having a very similar issue in my car. I just put the Jet Tuner on my lap top.

    Sent from my SM-G930VC using Tapatalk

  7. #176
    LTX Master


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Name
    Johnny
    Vehicle
    1994 formula A4
    Location
    Henderson, TN
    Posts
    786

    Default

    Well I never fixed my closed loop surge. I've been running open loop for 1500 miles and it runs perfect.

Page 18 of 18 FirstFirst ... 81415161718

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •